fbpx

Adria Ski

Zanimljivost: Adria Ski je izgrađen pred Olimpijske igre u Sarajevu 1984. godine kao rezervno skijalište za održavanje istih u slučaju ako OC Jahorina i OC Bjelašnica ne budu u funkciji. I baš tada, noć pred početak Olimpijskih igara – snijeg je pao, a Kupres postao omiljena ski destinacija ljudi iz okolice.

Hotel Adria Ski nalazi se na jugozapadnim obroncima Kupreške visoravni, uz magistralni put prema srednjem Jadranu, gdje se vječno dodiruju i uz nesvakidašnji čarobni prirodni sklad upotpunjuju ljeti cvjetna Kupreška polja, a zimi snježno bijela Čajuša. Smještena na 1250 metara iznad mora, nalazi se zimsko i sportsko-rekreacijski centar, te obnovljeni i suvremeno opremljeni hotel.

Zimi snijeg, ljeti svježina, na proljeće i na jesen netaknuta priroda Kupresa – i sve to začinjeno bogatim sportskim i rekreacijskim sadržajima. Izuzetan geografski položaj i velika nadmorska visina pružaju idealne uvjete za razvoj sportskog i rekreativnog turizma. Brojni sportaši i klubovi dolaze na Kupres u Hotel Adria Ski kako bi se pripremili za napornu sezonu.

Odmah iznad hotela Adria Ski nalaze se 4 staze čiji su završetci smješteni gotovo uz sami objekt. Na preko 13 kilometara staza voze vas 4 ski-lifta. Četverosjed, dvosjed i dva sidra.

Pogodnosti

Ski liftovi

Gdje se nalazi Adria Ski?

Follow Us