Jahanje konja na ranču

Na našem seoskom gospodarstvu u srcu Visoravni, na vrhu brežuljka, mogu se pronaći dvije tople kućice i brvnara okružene hladom srebrno-krakih breza.

 

Svjetlucavi tok potoka koji je okrunio naš mali raj vodi pogled prema sjenama istočnih, zimzelenih šuma. Njihove grane zimi spavaju pod kristalnim prekrivačima snijega, dok su blagi, južni obronci trava i pašnjaka ljeti izgubljeni pod beskrajem cvijeća.

Pod tim nebeskim krilima s mnogo ljubavi i truda brinemo o našim konjima, kozama, kokama, macama i psima. Našim gostima nudimo autentičan doživljaj prirode na Visoravni, udoban smještaj, domaću hranu i niz aktivnosti s naglaskom na jahanje.

Jahanje:

Već nekoliko godina organiziramo terenska jahanja za iskusne jahače. Ploveći na leđima konja doživite bajkovite boje i mirise snježnih šuma i cvjetnih polja. Oni željni adrenalina mogu osjetiti vjetar u kosi galopirajući otvorenim ravnicama i proplancima. Nismo zaboravili ni početnike, za koje organiziramo jednako zanimljive, lagane šetnje.

 

U ponudi imamo i vikend program jahanja za početnike, gdje u tri dana možete bez ikakvih problema naučiti jahati za otvorene terene. Za ovaj paket molimo vas da nam pošaljete upit koji se nalazi unutar sustava kada kliknete Rezerviraj.

 

Napomena: boravak gostiju na imanju i samo jahanje je na osobnu odgovornost! Za jahanje je potrebna prethodna najava rezervacijom (minimalno dan ranije). Gostima koji dođu nenajavljeni ne možemo zajamčiti naše usluge.

Smještaj:

Na raspolaganju su dvije kućice, svaka ima dvije dvokrevetne i jednu jednokrevetnu sobu, mini kuhinju, dnevni boravak, kupaonicu i predsoblje. Ukupna veličina kućice je cca 70m2. Grijanje – peć na drva. Dodatno gosti mogu koristiti „veliku brvnaru“ sa roštiljem i ognjištem.

NAPOMENA: NE PRIPREMAMO OBROKE ZA MANJE OD 4 OSOBE! U tom slučaju gosti mogu sami pripremati obroke ili posjetiti obližnje restorane udaljene cca. 3km od farme.

Poželjno bi bilo da se jaši za vrijeme suha i sunčana vremena, no prema vašim željama ako nemate druge opcije osim da se po kiši jaše neće biti nikakvih problema. Jahanje se obustavlja jedino u slučaju jačeg grmljavinskog nevremena. U svakom slučaju jahanje se prilagođava vremenskim uvjetima.

U prosjeku od sat i pol do tri sata.

Po želji jer se jaši na osobnu odgovornost.

 

Trenutno na raspolaganju imamo 14 konja.

 

Da, naravno! Ture za početnike su prilagođene sposobnostima jahača.

 

Maksimalna težina jahača je 90 kilograma.

 

Više aktivnosti