Vožnje biciklima na Kupresu

Ova tura vam pruža mogućnost da provedete nezaboravan dan u prekrasnoj prirodi Kupresa i okolice. Provozajte se jednom od najljepših dionica na cijeloj Kupreškoj visoravni, biciklirajte brdima i dolinama, upoznajte se s povijesti rimske bazilike iz V. stoljeća, otkrijte Kukavičko jezero koje je nastalo prema legendi od suza zlatokose vile, posjetite usađeni kamen i napunite svoju dušu s toliko ljepote da vam traje do sljedećeg ponovnog susreta!

Opis rute: Ruta kreće iz centra grada nakon upoznavanja s našim vodičem. Laganim tempom pedaliramo prema obližnja selima gdje ćemo se kratko zaustaviti na temeljima stare rimske bazilike u Otinovcima i napiti hladne kupreške izvorske vode. Nadalje upoznat ćemo vas s divnom legendom o Kukavičkom jezeru i zlatokosim vilama, a po dolasku na jezero malo zadržati i fotkati. Eventualno provozati se brodom po jezeru. Nedugo nakon jezera dolazimo do tzv. kupreškog meteora, odnosno Usađenog kamena oko čijeg porijekla volimo nagađati pa tako često odlutamo i do svemira. Potom, lagani uspon na vrh Javorca s kojeg se spuštamo nazad prema gradu uz prekrasan pogled na cijelu Visoravan. Branje bobičastog voća ovisi o dostupnosti, no svakako je moguće u tijeku ture jer prolazimo odmah pored divljih šumskih borovnica, jagoda, malina i kupina.

 

Za grupe iznad 3 osobe uz dodatnu nadoplatu od 15KM po osobi može se organizirati ručak u šumi pod krošnjama stogodišnjih drveća na vrhu Javorca u skrivenom i izoliranom dijelu šume. Moguća je dodatna zabava uz gađanje lukom i strijelom, gađanje mete zračnom puškom i dr. – Više informacija pronađite u Pitanja i odgovori.

 

Ukoliko posjedujete svoj bicikl i opremu cijena se umanjuje za 15,00 KM po osobi s opremom.

Minimalan broj za vožnje jesu dvije (2) osobe.

Da, tako je. Prilikom našeg dogovora molimo vas da nam to naglasite.

Ova tura traje u prosjeku 4 – 5 sati ako se organizira piknik, ako ne onda nekih 3 sata.

 

Na raspolaganju imamo 10 bicikala.

Uobičajeno vrijeme polaska je oko 10.00 – 11.00 sati. 

Pogledajte cijelu ponudu klikom na gumb ispod.

U cijenu osigurano

Važno

Potražite svoju aktivnost
za vrijeme boravka